Pureća prsa s artičokama
Odvojite malo više vremena, ali garantirano izazivate osmjehe za stolom
Vrijeme pripreme: 1:45h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- artičoka
- limun
- češnjak protisnuti
- peršinov list
- maslinovo ulje
- pureća prsa
Priprema:
1. Artičokama odstranite vanjske drvene listove, odrežite peteljke i oštre vrhove pa ih namočite u hladnoj vodi s limunovim sokom.
2. Nakon par minuta ih ocijedite, pažljivo rastvorite, napunite mješavinom peršina i češnjaka, nakapajte maslinovim uljem, a zatim listove stisnite jedan uz drugi.
3. Složite ih naopako u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte mješavinom ulja i vode tako da budu prekrivene tekućinom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180° C oko sat vremena.
4. Pureća prsa narežite na tanke odreske. Lagano ih pirjajte na mješavini maslinova ulja i vode sa svake strane.
Da bi artičoke bile mekane, tijekom pečenja moraju biti potpuno uronjene u mješavinu maslinova ulja i vode.
Izvor:
plivazdravlje.hr
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaJuha od puretine i bundeve1:30h12345
-
Jela od mesaPureći file na posteljici od zelenih mahuna i cikle20 min12345
-
Jela od mesaPečena purica s citrusima3 h12345
-
Jela od mesaPuretina u salati5 min12345
-
Jela od mesaPljeskavice od špinata, puretine i feta sira40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti