Sarma kao iz bakine kuhinje

Prosinac je nezamisliv bez sarme, a ovo jelo nas uvijek asocira na obiteljske ručkove.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 3 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 glavica kiselog kupusa
- 500 g miješanog mljevenog mesa
- 50 g riže
- 1 luk
- 60 g slanine
- 1 lovorov list
- 1 čajna žlica crvene paprike
- Sol i papar
- 3 režnja češnjaka
- Suho meso, kobasica ili suha rebarca po želji
- Ulje
Priprema:
- Očistite luk i narežite ga na kockice.
- Prepržite luk, češnjak i na kockice narezanu slaninu na ulju.
- Pomiješajte miješano meso, rižu, crvenu papriku, sol, papar i mješavinu s lukom i slaninom.
- Odvojite listove glavice kupusa i odrežite im korijen.
- Listove kupusa nadjenite mesom, zamotajte ih i presavijte rubove.
- U duboki lonac posložite sarme. Dodajte lovorov list, višak kupusa nasjeckajte na trakice i dodajte također u lonac. U sredinu dodajte suho meso, kobasicu ili suha rebarca.
- Vodom prelijte sarmu.
- Kuhajte oko dva sata.
- Na kraju možete dodati laganu zapršku.
Vezani članci:
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaBožićna purica5 h12345
Popularni recepti
-
JuheFrancuska juha od luka1 h12345
-
NapitciSmoothie od jogurta i mente5 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
DesertiCheesecake u čaši koji se ne peče15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSlani muffini s feta sirom i timijanom30 min12345