Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera
    Svinjski kotleti s umakom od smeđeg šećera za roštiljčić.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 100 g smeđeg šećera
 - 120 ml soka od jabuke
 - 60 ml biljnog ulja
 - 15 ml umaka od soje
 - 1 g đumbira, mljevenog
 - Prstohvat soli i papra
 - 5 g kukuruznog škroba
 - 120 ml vode
 - 6 kom svinjskih kotleta
 
Priprema
Zagrijte roštilj na jaku toplinu.
U malom loncu za umake, pomiješajte smeđi šećer, sok od jabuke, ulje, umak od soje, đumbir, sol i papar. Dovedite sve do vrenja.
Zatim pomiješajte vodu i kukuruzni škrob u maloj zdjeli i umutite ga u smjesu smeđeg šećera. Miješajte dok se ne zgusne.
Dobro očetkajte i nauljite rešetke prije stavljanja svinjskih kotleta na roštilj. Pecite kotlete na 10-12 minuta, okrečući samo jedanput. S četkom nanesite umak na meso taman prije nego što mislite ukloniti kotlete s roštilja.
Poslužite s preostalim umakom.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
 - 
                Jela od mesaSočna svinjetina3 h12345
 - 
                Jela od mesaSvinjski odresci u limunsko-biljnoj marinadi30 min12345
 - 
                Jela od mesaPikantni svinjeći odresci40 min12345
 - 
                Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345