Svinjski kotleti u marinadi od đumbira

Svinjetina je jako dobar izvor proteina, vitamina B12 i željeza.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 žličica maslinovog ulja
- 1 žlica brašna
- 2 žličice naribanog đumbira
- 1/8 žličice sušenog timijana
- 2 svinjska kotleta
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 žlice jabučnog octa
- 1 žlica smeđeg šećera
- sol
- papar
Priprema
Pomiješajte brašno, đumbir, timijan, sol i papar i dobro promiješajte. Kotlete premažite marinadom i pustite da stoje oko 20 minuta.
Zagrijte ulje u tavi i pecite kotlete oko 5 minuta sa svake strane. Izvadite ih iz tave i pustite da stoje sa strane.
U tavu dodajte luk, jabučni ocat i šećer. Nastavite kuhati dok smjesa ne postane gusta. Vratite kotlete u tavu i kuhajte 3 do 4 minute. Uklonite s vatre i pslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaMarinirana piletina s povrćem40 min12345
-
Jela od mesaPaprike punjene svinjetinom i bulgurom40 min12345
-
Jela od mesaSvinjetina na drugačiji način45 min12345
-
Jela od mesaPiletina u marinadi od meda, češnjaka i đumbira50 min12345
-
Jela od mesaKremasta riža s kokosom, piletinom i đumbirom40 min12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaUmak od patlidžana i jogurta1 h12345
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni zapečeni krumpiri1:10h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345