Svinjski kotleti u umaku od borovnica
 
    Savršena kombinacija.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1 h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 250g borovnica
- sok od 2 limuna
- 2 žlice meda
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Svinjske kotlete dobro istucite, popaprite i posolite. Stavite ih na lim za pečenje, pouljite i pecite oko 45 minuta.
U međuvremenu u loncu pomiješajte borovnice i sok od limuna. Kuhajte, neprestano miješajući, dok smjesa ne postane glatka. Dodajte med i dobro promiješajte. Držite na toplom dok se meso ne ispeče.
Izvadite meso iz pećnice i pustite da stoji barem 5 minuta prije posluživanja. Prelijte umakom i poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                Vegetarijanska prehranaZapečene tikvice sa sirom i jajima1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
- 
                Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
- 
                Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
- 
                Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    