Svinjski kotleti u umaku od borovnica

Savršena kombinacija.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 250g borovnica
- sok od 2 limuna
- 2 žlice meda
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Svinjske kotlete dobro istucite, popaprite i posolite. Stavite ih na lim za pečenje, pouljite i pecite oko 45 minuta.
U međuvremenu u loncu pomiješajte borovnice i sok od limuna. Kuhajte, neprestano miješajući, dok smjesa ne postane glatka. Dodajte med i dobro promiješajte. Držite na toplom dok se meso ne ispeče.
Izvadite meso iz pećnice i pustite da stoji barem 5 minuta prije posluživanja. Prelijte umakom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345