Svinjski odresci u limunsko-biljnoj marinadi
    Odlični svinjski odresci za šest osoba!
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 30 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 60 ml soka od limuna
 - 30 ml biljnog ulja
 - 4 režnja češnjaka, sitno narezana
 - 6 g soli
 - 0,5 g osušenog origana
 - 0,5 g papra
 - 6 svinjskih odrezaka bez kostiju
 
Priprema
U velikoj plastičnoj posudi, pomiješajte sok od limuna, ulje, češnjak, sol, origano i papar. Stavite odrezak u posudu, zatvorite i držite u frižideru na minimalno 2 sata ili preko noći. Često okrećite posudu kako bi distribuirali marinadu.
Zagrijte roštilj na visoku toplinu.
Uklonite odreske iz posude i prebacite preostalu marinadu u lonac za umake. Dovedite marinadu do vrenja, maknite s vatre i stavite sa strane.
Lagano nauljite rešetke roštilja. Pecite odreske na 5 do 7 minuta po strani, često ih premazujući s kuhanom marinadom.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Jela od mesaSvinjski odresci u limunskoj marinadi35 min12345
 - 
                Jela od mesaPikantni svinjeći odresci40 min12345
 - 
                Jela od mesaPiletina s roštilja u marinadi od meda1:25h12345
 - 
                Jela od mesaSvinjski kotleti u marinadi od limuna i ružmarina50 min12345
 - 
                Jela od mesaSočna svinjetina3 h12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345