Teleći kotleti s gljivama

Sama pomisao na ovakav kotlet vas mora učiniti nervoznima!
Vrijeme pripreme: 1:45h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 25 g margarina ili maslaca
- 4 teleća kotleta
- 225 g luka, narezanog
- 450 g šampinjona, samo klobuci (probajte i s drugim gljivama)
- 1 velika žlica glatkog brašna
- 1 velika žlica pasirane rajčice
- 175 ml pilećeg temeljca
- 150 ml suhog bijelog vina
- 50 g vlasca, svježe narezanog
- 1 čajna žličica estragona, svježe narezanog
- 1 čajna žličica bosiljka, svježe narezanog
- 1 mali lovorov list
- 1 velika žlica peršina, svježe narezanog
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170 ° C.
Rastopite margarin ili maslac u velikoj tavi. Dodajte teleće kotlete i pecite ih na jakoj vatri taman dok dobiju tamniju boju. Prenesite ih u vatrostalnu zdjelu.
U istoj tavi zdinstajte luk. Dodajte sve preostale sastojke osim peršina. Pokrijte tavu i kuhajte na 5 minuta.
Prelijte smjesu preko kotleta. Pokrijte vatrostalnu zdjelu i pecite u pećnici na sat vremena.
Pospite peršinom prije posluživanja.
Poslužite vruće.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaPiletina u umaku od gljiva30 min12345
-
Jela od mesaKraljevske mesne okruglice40 min12345
-
Jela od mesaPljeskavica sa slaninom i gljivama45 min12345
-
Jela od mesaTeleća rebrica s umakom od crnog vina2:40h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345