Ukusna piletina s limunom i začinskim biljem

Osvježite piletinu s limunom i ljekovitim začinskim biljem i uživajte u punom okusu.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 pilećih prsa
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žlice balzamičnog octa
- 140 g rikole
- 25 g naribanog sira ribanca
- 1 limun, narezan na kriške
- Marinada
- 2 češnja češnjaka
- 3 grančice ružmarina
- 6 sitno nasjeckanih listova kadulje
- 1 organski limun, naribna korica
- Sok od ½ limuna
- 3 žlice maslinovog ulja
Nutritivne vrijednosti
Kalorije: 240
Priprema
Istucite meso na debljinu od 0,5 cm. Pripremite marinadu. Usitnite češnjak, dodajte ružmarin i kadulju. Umiješajte limunov sok i koricu, maslinovo ulje i mljeveni crni papar.
Prelijte marinadu preko piletine i zamotajte u plastičnu foliju. Stavite u hladnjak na najmanje 2 sata. Pecite piletinu na roštilju ili u tavi 1 do 2 minute. U međuvremenu, pomiješajte ocat, rikolu i začinite po želji. Poslužite uz piletinu, kriške limuna i ribanac.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
Vector usisavač12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
-
Jela od mesaZarolana piletina na grčki način50 min12345
-
Jela od mesaPržena piletina s brokulom i smeđom riža30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345