Varivo od kelja, krumpira i kobasice

Varivo od kelja, krumpira i kobasice

Varivo od kelja, krumpira i kobasice
  • Objavljeno: Srijeda, 17.10.2018.
  • Broj pregleda: 612
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Varivo od povrća i kobasica jednostavno je i ukusno jelo i odličan izbor kad nemate puno vremena za kuhanje jer je gotovo za 15 minuta!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 15 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 400 g kobasice
  • 130 g kelja
  • 500 g krumpira
  • 1 bijeli luk
  • 2 češnja češnjaka
  • ½ žličice crvene paprike
  • 25 g maslaca
  • 1 žlica ulja avokada ili maslinovog ulja
  • 1 pileći temeljac
  • prstohvat soli
  • 2 dl kokosovog vrhnja (po želji)

Priprema

  1. Rastopite temeljac u ½ litra vode i ostavite ga sa strane.
  2. Na loncu zagrijte maslac, dodajte bijeli luk, češnjak i nasjeckanu kobasicu. Kuhajte 5-6 minuta dok kobasica ne omekša.
  3. Zatim dodajte temeljac, kelj i krumpire pa ostavite da se kratko kuhaju.
  4. U lonac stavite ulje, papriku, sol i kokosovo vrhnje (ako koristite), promiješajte i ostavite dok ne prokuha. Zatim smanjite vatru i ostavite da lagano pirja.
  5. Kuhajte 20-ak minuta, dok krumpiri ne omekšaju. Maknite s vatre i ostavite da se kratko hladi. Poslužite toplo, dodajte još začina po želji i servirajte uz topli kruh ili peciva.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti