Zapečena pileća prsa s ružmarinom

Ukusna piletina obogaćena sokom od naranče.
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 204 kcal / 853,54 kJ
Sastojci
- 500g pilećih prsa
- 2 režnja češnjaka, sitno narezana
- 1,5 žličica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žličica ružmarina
- 1/8 žličice papra
- 1/3 šalice soka od naranče
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 204
Kolesterol 99mg
Proteini 31g
Natrij 134mg
Ugljikohidrati 2g
Vlakna 0g
Ukupno masti 8g
Zasićene masti 2g
Mononezasićene masti 3g
Kalcij 15mg
Priprema
Zagrijte pećnicu 230 °C. Namastite lim za pečenje. Svaki komad piletine protrljajte češnjakom, uljem, paprom i pospite ružmarinom. Prelijte s malo soka od naranče, prekrijte folijom i pecite 30 minuta. Izvadite lim iz pećnice, maknite foliju, piletinu okrenite na drugu stranu, prelijte ostatkom soka od naranče i pecite 10 do 15 minuta. Izvadite iz pećnice i poslužite. Kao prilog preporučamo rižu.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
Jela od mesaZapečene tortilje s piletinom45 min12345
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345