Brancin sa shiitake gljivama i graškom
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 fileta brancina (oko 170g komad)
- sol
- papar
- brašno
- Umak
- 1 šalica tanko narezanih shiitake gljiva
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
- papar
- 1 žlica maslaca
- 1 ½ žlica brašna
- 3/4 šalice riblje juhe
- 1/4 šalice bijelog vina
- 1/2 šalice mlijeka
- 1 ½ šalica smrznutog graška
- 1/2 šalice vode
- sol
- papar
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Popržite gljive na maslinovom ulju dok ne omekšaju, oko 6 do 7 minuta. Začinite sa solju i paprom po želji.
Rastopite maslac i u njemu razmutite brašno. Kuhajte 1 do 2 minute, ili dok ne dobije blijedo žutu boju. Polako dodajte juhu neprestano miješajući kako bi izbjegli stvaranje grudica. Zatim dodajte vino, nakon čega slijedi mlijeko. Kuhajte dok se umak ne zgusne. Umiješajte shiitaki gljive i začinite po želji.
Začinite brancin solju i paprom. Uvaljajte ga u brašno i otresite višak. Pecite ribu na malo ulja, oko 3 minute sa svake strane. Stavite ribu u pećnicu i pecite oko 5 do 6 minuta.
Skuhajte grašak, ocijedite i stavite ga na stranu.
Kada je sve spremno, stavite umak na tanjur, dodajte brancin i grašak. Poslužite posuto s malo vlasca.
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti