Brodet
    Naučite kako pripremiti ovo tradicionalno dalmatinsko jelo.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 1 h
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- miješana riba (ugor, grdobina, škarpina, luben, škampi)
 - češnjak
 - luk
 - maslinovo ulje
 - pelati
 - sol, papar
 - celer
 - peršin
 - kisko ocat
 - bijelo vino
 
Priprema
Luk isjeckamo na deblje kriške. Stavljamo ga u dosta zagrijano maslinovo ulje. Kada malo svene dodamo pelate, nasjeckani češnjak, celer, peršin, sol, papar. Kada prokuha posložimo isječenu miješanu ribu. Zalijemo vinom da riba pliva i ulijemo 1 dl octa da se riba ne bi raspala. Sve skupa kuhamo 30 minuta laganoj vatri.
Kada je jelo gotovo poslužuje se toplo, a može i hladno s prilogom od palente ili makarona.
                    Izvor: 
                    	centar-zdravlja.net
                    
        
        
    
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Jela od ribeRezanci s tunom i rajčicom30 min12345
 - 
                Jela od ribePašteta od tune bez jaja15 min12345
 - 
                Jela od ribeBijela riba u pećnici na mediteranski način25 min12345
 - 
                Jela od ribeRiblji tacosi25 min12345
 - 
                Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345