Inćuni s rajčicom i mozzarellom

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 kg svježih rajčica, narezanih
- 100 g mozzarelle, narezane na kockice
- 125 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka, sitno narezanih
- 20 velikih listova svježeg bosiljka, rastrganih u komade
- 5 fileta inćuna u ulju, ocijeđenih i narezanih na male komadiće
- ¼ čajne žličice svježe nasjeckanog origana
- ½ čajne žličice soli
- 450 g tjestenine
- svježe mljeveni crni papar
Priprema
Stavite rajčice u zdjelu za posluživanje. Dodajte mozzarellu, ulje, češnjak, bosiljak, inćune, origano i sol. Začinite s paprom te dobro izmiješajte. Ostavite neka se marinira na 1-3 sata na sobnoj temperaturi kako bi se omogućilo svim okusima da se dobro izmiješaju i razviju.
Dovedite veliki lonac sa slanom vodom do vrenja. Kuhati fusille dok ne budu al dente, pritom često miješajući kako bi se spriječilo lijepljenje. Ocijedite ih i dodajte u zdjelu s umakom. Sve dobro promiješajte.
Poslužite odmah.

Vezani recepti
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i šampinjonima40 min12345
-
Jela od ribeSendvič s bogato začinjenom tunom30 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s rajčicom i tunom45 min12345
-
Jela od ribeŠpagete sa srdelama20 min12345
-
Jela od ribeTjestenina s tunom i ricottom30 min12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaPileći ražnjići u marinadi od meda45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTeriyaki tofu s mladim lukom i rižom20 min12345
-
DesertiCheesecake u čaši koji se ne peče15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSlani muffini s feta sirom i timijanom30 min12345
-
Jela za dijabetičareSalata od graha i ječma za dijabetičare10 min12345
-
NapitciSmoothie od kupina i bosiljka5 min12345