Lignje punjene quinoom

Lignje dinstane u bijelom vinu.
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400g svježih očišćenih lignji
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 šalica suhog bijelog vina
- sol
- papar
- Za punjenje
- 50g quinoe
- 3 žlice ekstra djevičansko maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice nasjeckanog peršina
- 20g smrznutog graška
- 1 jaje
- 30g parmezana
- 2 žlice suhog bijelog vino
- sol
- papar
Priprema
Quinou isperite i kuhajte 15 minuta u 200ml vode. Uklonite s vatre, poklopite i ostavite sa strane.
Lignjama odrežite krakove i nasjeckajte ih. Nasjeckajte češnjak i pržite ga na maslinovom ulju. Dodajte nasjeckane krakove, grašak i vino.
Dodajte quinou, peršin i kuhajte nekoliko minuta. Dodajte jaje, parmezan, sol i papar. Dobro promiješajte i napunite lignje. Zatvorite ih pomoću čačkalica.
Zagrijte ulje u dubokoj tavi i pecite lignje zajedno s vinom i nasjeckanim češnjakom. Posolite i popaprite po želji. Kuhajte oko 10 minuta, uklonite s vatre i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeSalata od liganja35 min12345
-
Jela od ribeLignje s kokosom10 min12345
-
Jela od ribeŠpageti s tunom i umakom od rajčice30 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLignje s rajčicom u bijelom vinu2:30h12345
Popularni recepti
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345
-
SalateSalata od kelja i batata45 min12345