Lignje s rajčicom u bijelom vinu

Lignje s rajčicom u bijelom vinu

Lignje s rajčicom u bijelom vinu
  • Objavljeno: Četvrtak, 24.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Lignje sadrže samo 70 kalorija na 100g, a prženjem taj broj značajno raste, zato je bolja opcija pripremiti ih u umaku.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 2:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 3 velike žlice maslinova ulja
  • 1 veliki crveni luk, tanko narezan
  • 2 režnja češnjaka, sitno narezana
  • 700 g lignji, narezanih na kolutiće
  • 1 crvena paprika, očišćena i narezana
  • 2 grančice svježeg ružmarina
  • 150 ml suhog bijelog vina
  • 400 g rajčice
  • 2 velike žlice pasirane rajčice
  • 1 čajna žličica paprike
  • Sol
  • Crni papar

Priprema:

  1. Zagrijte ulje u velikom loncu i dinstajte luk i češnjak dok ne budu mekani.
  2. Dodajte lignje, povećajte vatru i kuhajte desetak minuta, taman dok lignje ne potamne.
  3. Dodajte crvenu papriku, ružmarin, vino i 250 ml vode te dovedite sve do vrenja. Poklopite i neka se lagano pirja na 45 minuta.
  4. Odbacite ružmarin i dodajte rajčice, pasiranu rajčicu i papriku. Začinite sa solju i paprikom.
  5. Nastavite pirjati na laganoj vatri kroz 45-60 minuta, taman dok sve ne omekša.
  6. Poslužite vruće.

Lignje su odličan izvor proreina, sadrže omega 3 masne kiseline, kalcij, bakar, cink, B vitamin i jod. Bakar je potreban za apsorpciju i pohranu željeza i formiranje crvenih krvnih stanica. Visoke razine B vitamina će olakšati migrene, a kalcij će pomoći kod izgradnje kostiju i zubi.

Provjerite koja je još hrana iz mora s odličnim dobrobitima za zdravlje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti