Losos s jagodama i avokadom
Ukusni losos sa sočnom salsom.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Marinada
- sok i kora od 1/2 naranče
- sol
- papar
- 1 sitno nasjeckan češanj češnjaka
- 1.5 žličica čilija
- 1/2 žličice kumina
- 1/2 šalice nasjeckanog korijandra
- 4 losos fileta
- 2 žlice maslinovog ulja
Salsa
- 220g nasjeckanih jagoda
- 1 nasjeckani avokado
- 1/4 šalice nasjeckanog luka
- 1 nasjeckana jalapeno paprika
- 1/2 šalice nasjeckanog korijandra
- sok od 1/2 naranče
- sok od 1/2 limuna
- sol
Priprema
Namastite tavu i zagrijte ju na srednje jakoj vatri. U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu i stavite ih na jedan plitki tanjur.
Ribu stavite na marinadu tako da kožica bude prema gore i ostavite da stoji 10 minuta. Ako fileti nemaju kožicu, svaku stranu namačite u marinadi oko 5 minuta.
Stavite filete na tavu tako da kožica bude prema dolje i pecite ih 10 do 12 minuta. Dok je riba još uvijek u tavi, u zdjelici pomiješajte sastojke za salsu. Poslužite ribu sa salsom i po potrebi posolite i popaprite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti