Losos s ružmarinom i limunom

Tjedno biste trebali jesti barem 2 porcije ribe.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 500g fileta lososa
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/3 šalice suhog bijelog vina
- 1/8 šalice soka od limuna
- 1 žlica meda
- 1/2 žlice nasjeckanog ružmarina
- sol
- papar
Priprema
Losos posolite, popaprite i polijte uljem. Zagrijte tavu i pecite losos oko 4 minute sa svake strane. Uklonite losos s tave i pustite da stoji sa strane.
U istu tavu dodajte vino, sok od limuna, med i ružmarin. Kuhajte oko 2 minute i dodajte losos tako da koža bude prema gore. Uklonite s vatre, poklopite i pustite da stoji nekoliko minuta prije posluživanja.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribePljeskavice od lososa45 min12345
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345