Losos s umakom od bosiljka

Losos smanjuje rizik od nastanka srčanih bolesti.
Vrijeme pripreme: 25 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 4 fileta lososa
- sol
- papar
- 2 žlice maslinovog ulja
- Umak
- 1 šalica bosiljka
- sok od 1 limuna
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 3/4 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
Priprema
Losos posolite, popaprite i premažite uljem. Zagrijte tavu i pecite 4 do 5 minuta sa svake strane.
U blender stavite sve sastojke za kremu, osim ulja, i dobro izmiješajte. Polako ulijevajte ulje i nastavite miješati dok smjesa ne postane kompaktna. Premažite losos kremom i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
-
Jela od ribeLosos s brokulom i rižom45 min12345
-
Jela od ribeLosos s medom i lećom35 min12345
-
Jela od ribeLosos sa sojom i salatom od krastavaca i avokada25 min12345
-
Jela od ribeLosos s javorovim sirupom1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345