Losos u slatko-kiselom umaku
Ukusni losos u umaku od senfa i javorovog sirupa pravo je bogatstvo okusa za sve koje su ljubitelji morskih specijaliteta.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 400 g fileta lososa
- 4 žlice senfa
- ½ žličice mljevene dimljene paprike
- 2 žlice javorovog sirupa
- prstohvat soli
- prstohvat papra u zrnu
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 230°C. U posudi izmiješajte senf, javorov sirup, papriku, sol i papar.
- U posudu za pečenje stavite papir za pečenje ili namažite uljem, zatim stavite filete lososa. Smjesu ravnomjerno razmažite po lososu koristeći kist, a ako vam ostane smjese, možete ju koristiti kasnije kao umak.
- Pecite losos 10-12 minuta dok ne porumeni. Izvadite i poslužite toplo, uz prilog po želji, a ostatak umaka servirajte uz tanjur.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribePoke bowl s lososom30 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
-
Jela od ribeLosos s češnjakom i đumbirom1 h12345
-
Jela od ribeQuiche s dimljenim lososom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti