Orada sa sezamom
Ukusna riba s odličnim preljevom.
Vrijeme pripreme: 30 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 žlice sjemenki sezama
- 3 velike oguljene mrkve
- 1 krastavac
- 4 tanko narezana mlada luka
- 2 nasjeckana lista nori algi
- 1 komad nasjeckanog svježeg đumbira
- 2 žlice mirina
- 1 žlica soja sosa
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 žlica kikiriki ulja
- 1 sitno nasjeckani češanj češnjaka
- 500 g fileta orade
Priprema
Zagrijte malo ulja preko srednje topline i 1 minutu pržite sjemenke sezama. Kada su gotove, izvadite ih na tanjur i stavite na stranu.
Mrkvu i krastavac izrežite uzdužno na tanke trake. Dodajte mladi luk, alge i đumbir.
Pomiješajte mirin, soja sos, sezamovo ulje, kikiriki ulje i češnjak. Umak dobro izmiješajte.
Zagrijte roštilj tavu lagano premazanu kikiriki uljem. Ribu pecite 3 minute sa svake strane.
Stavite ribu na tanjur. Na vrh stavite salatu s mrkvom i zalijte žlicom soja umaka. Pospite s prženim sezamom i odmah poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od ribeLosos sa šparogama i bulgurom40 min12345
-
Jela od ribeTilapija s kuskusom25 min12345
-
Jela od ribeLosos punjen špinatom30 min12345
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
-
Jela od ribeLosos u azijskoj marinadi1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti