Pašteta od lososa s kiselim ribizlima
    Budući da je losos masna riba, u pašteti odlično funkcionira, a ribizli obogaćuju okus i daju voćnu i kiselu notu koja osvježava!
            
            
                        Izvor slike: Depositphotos                    
                
                
            
                
                    Vrijeme pripreme: 15 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
- 200 g lososa
 - 1 ljuta papričica (čili), nasjeckana
 - 1 kiselo vrhnje
 - 100 g maslaca
 - 50 g suhih ribizla
 - 2 dl octa
 - 2 žličice krupne soli
 - prstohvat crvene paprike
 - 1 paket integralnih krekera ili integralni kruh
 
Priprema
- Usitnite losos štapnim mikserom ili u blenderu.
 - Na vatri rastopite vrhnje, čili, maslac, crvenu papriku i sol. Miješajte dok se maslac ne rastopi i sastojci sjedine.
 - Dodajte lososu rastopljenu smjesu i izmiješajte štapnim mikserom ili blenderom dok ne dobijete glatku smjesu.
 - Paštetu ostavite da se hladi barem 2 sata. Za to vrijeme namočite suhe ribizle u ocat i ostavite barem pola sata.
 - Kad se pašteta rashladi, namažite ju na krekere ili kruh i pospite ribizle. Možete dodati i još soli, po potrebi.
 
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                Jela od ribeLosos sa đumbirom, narančom i peršinom50 min12345
 - 
                Jela od ribePljeskavice od lososa na podlozi od krastavaca20 min12345
 - 
                Jela od ribeLosos u bijelom umaku25 min12345
 - 
                Jela od ribeZapečeni losos s medom i limunom25 min12345
 - 
                Jela od ribeLosos s brokulom i rižom45 min12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345