Pečeni bakalar na grčki način

Fileti bijele ribe u pećnici s krumpirom, rajčicom i začinskim biljem za zdravu, bezglutensku večeru.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 50 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
-
2 svježa fileta bakalara
-
šaka peršina
-
5 manjih krumpira, oguljenih i nasjeckanih na kolutiće
-
luk
-
2 režnja češnjaka, prepolovljena i nasjeckana
-
½ žličice suhog ili svježeg origana
-
2 žlice maslinova ulja
-
pola limuna
-
2 velike rajčice, narezane na četvrtine
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Krumpir, luk, češnjak, origano i maslinovo ulje prebacite u lim za pečenje, posolite i rukama premažite kako bi sve bilo u ulju.
- Pecite 15 minuta, promiješajte pa ponovno pecite 15 minuta.
- Dodajte limun i rajčicu i pecite oko 10 minuta.
- Svemu dodajte riblje filete i pecite dodatnih 10 minuta. Poslužite toplo, s maslinovim uljem, češnjakom i peršinom i dekorirajte po želji.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od ribeBakalar na bijelo2 h12345
-
Jela od ribeBakalar na malo drugačiji način40 min12345
-
Jela od ribeBijela riba u pećnici na mediteranski način25 min12345
-
Jela od ribeRiblji tacosi25 min12345
-
Jela od ribePečeni brancin s povrćem40 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345