Zapečena tilapija s artičokama

Zapečena tilapija s artičokama

Zapečena tilapija s artičokama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Blagi okus artičoke ovo jelo čini još boljim.
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 276 kcal / 1.154,78 kJ

Sastojci

  • 4 filea tilapije
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1/4 žličice soli
  • 1/4 žličice papra
  • 1/3 šalice nasjeckane rajčice
  • 170g očišćene artičoke
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica peršina
  • 1 limun

Nutritivne vrijednosti

Kalorije 276
Proteini 37g
Ukupno masti 2g
Vlakna 2g
Uljikohidrati 7g
Kolesterol 54mg
Natrij 288mg


Priprema

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Na lim za pečenje stavite papir za pečenje.

Ribu stavite na lim. Pospite češnjakom, solju i paprom. Nasjeckajte artičoke, pomiješajte ih s rajčicama i dodajte u lim za pečenje. Prelijte uljem i pospite peršinom. Stavite da se peče oko 12 minuta.

Limun narežite na kriške i poslužite s pečenom tilapijom i povrćem.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti