Tjestenina sa špinatom i piletinom

Tjestenina sa špinatom i piletinom

Tjestenina sa špinatom i piletinom
  • Objavljeno: Petak, 15.01.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Špinat je jako dobar izvor cinka i bakra.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 500g nasjeckanih pilećih prsa
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 1/2 šalice bijelog vina
  • 300g špinata
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1/2 šalice parmezana
  • 1/2 šalice naribane mozzarelle
  • 300g tjestenine
  • sol
  • papar

Priprema

Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.

Zagrijte ulje u tavi. Dodajte luk i piletinu i dinstajte dok luk ne postane proziran, a piletina zlatno smeđe boje. Dodajte češnjak i dinstajte 1 minutu. Dodajte vino i pojačajte vatru. Kuhajte, povremeno miješajući, dok se udio vina ne smanji za pola. Smanjite vatru, dodajte špinat i kuhajte 2 do 3 minute.

Dodajte vrhnje za kuhanje, parmezan i mozzarellu. Nastavite kuhati, povremeno miješajući, dok se sir ne rastopi. Dodajte tjesteninu, dobro promiješajte i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti