Složenac od tjestenine, piletine i povrća

Lagan za pripremu, kremast i sočan.
Vrijeme pripreme: 1:15h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 nasjeckana kuhana pileća fileta
- 4 žlice brašna
- 4 žlice maslaca
- 2.5 šalice mlijeka
- 1/4 žličice soli
- 1/4 žličice papra
- 1/4 šalice parmezana
- 220g tjestenine
- 1 šalica nasjeckane brokule
- 1 šalica nasjeckane tikvice
- 1 šalica nasjeckanih šampinjona
Priprema
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite vatrostalnu posudu i pustite da stoji sa strane.
Tjesteninu skuhajte prema uputam na pakiranju. Zadnjih 2 minute kuhanja dodajte brokulu, ocijedite i isperite hladnom vodom
U tavi rastopite maslac, dodajte brašno i dobro izmiješajte. Polako ulijevajte mlijeko i kuhajte dok smjesa ne postane gusta. Dodajte sol, papar i parmezan.
Pomiješajte tjesteninu, brokulu, preostalo povrće i piletinu, stavite u vatrostalnu posudu, prelijte umakom i pecite oko 30 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Jela od tjestenineTjestenina s artičokama i piletinom45 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i graškom35 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s ovčjim sirom i šparogama25 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s piletinom i tikvicama50 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s limunom, piletinom i šparogama45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345