Tjestenina sa češnjakom, tunom i mahunama
 
    Tuna je odličan izvor omega 3 masnih kiselina.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 nasjeckana krumpira
- 220g mahuna
- 450g tjestenine
- 1 konzerva tune u maslinovom ulju
- 1 žlica sitno nasjeckanog češnjaka
- 1/3 šalice nasjeckanih badema
Priprema
Stavite krumpir u lonac s vodom i kuhajte dok voda ne proključa. Dodajte mahune i kuhajte oko 5 minuta, zatim dobro ocijedite. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
Ocijedite tunu iz konzerve, a ulje stavite u tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte krumpir i mahune te pirjajte oko 5 minuta, dok krumpir ne poprimi zlato žutu boju. Dodajte češnjak, pirjajte neprestano miješajući 1 do 2 minute. Dodajte tunu i tjesteninu, dobro promiješajte, pospite bademima te poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                Jela od tjestenineTjestenina s rajčicama i tunom35 min12345
- 
                Jela od tjestenineZdrava tjestenina Primavera30 min12345
- 
                Jela od tjestenineKremasta tjestenina od šampinjona i češnjaka35 min12345
- 
                Jela od tjestenineTjestenina s ružmarinom, češnjakom i limunom35 min12345
- 
                Jela od tjestenineTjestenina s tunom i graškom25 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    