Gusta juha od školjaka

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 komada celera, narezanih
- 700 g luka, narezanog
- 1,8 kg rajčice, narezane
- 900 g školjki sa sokom, može i konzervirane
- 3 čajne žličice suhog timijana
- 1 čajna žličica suhog origana
- 2 čajne žličice suhog bosiljka
- 225 ml ribljeg temeljca
- 2 čajne žličice bijelog papra
- 225 g maslaca
- 250 g brašna
- 3 režnja češnjaka, sitno narezana
- 1,2 l mlijeka
Priprema
Stavite celer, luk, krumpir, školjke, timijan, origano, bosiljak, riblji temeljac i papar u jednu veliku tavu. Kuhajte na laganoj vatri kroz 30 - 45 minuta dok povrće i krumpir ne budu mekani.
Napravite zapršku, znači otopite maslac u maloj tavici, dodajte brašno i češnjak, a zatim sve to miješajte s drvenom kuhačom kroz par minuta dok sve ne dobije blago smeđu boju.
Dodajte zapršku u povrtnu mješavinu koju ste već prije napravili, a zatim još sve pomiješajte s mlijekom. Dobro miješajte i kuhajte na laganoj vatri kroz 10 minuta.
Poslužite vruće.

Vezani recepti
-
-
JuheLagana povrtna juha1 h12345
-
JuheDetoksikacijska juha od brokule i đumbira20 min12345
-
JuheJuha od bundeve i naranče45 min12345
-
JuheJuha od kestena1 h12345
-
JuheKrem juha od pečene cikle i krumpira2:10h12345
Popularni recepti
-
DesertiZobeni keksi s maslacem od kikirikija20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSavršen guacamole umak od 3 sastojka!15 min12345
-
Jela od ribeLignje na tavi s limunom i češnjakom35 min12345
-
Jela od mesaPileća krilca s umakom od senfa i meda1 h12345
-
Kruh i pecivaBezglutenske tortilje10 min12345
-
Jela od mesaPiletina s parmezanom (Weight Watchers dijeta)30 min12345