Juha od graha i celera
    Hranjiva i ukusna juha za četvero!
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 40 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
 - 2
 - 3
 - 4
 - 5
 
Sastojci
Sastojci
- 1 crveni luk, tanko narezan
 
- 4 prutića celera, narezanih
 
- 1 velika žlica maslinovog ulja
 
- 2 režnja češnjaka, sitno narezana
 
- 400 g konzerviranog skuhanog graha, ocijeđenog
 
- 400 g rajčica (može i konzerviranih)
 
- 1 velika žlica pasiranih rajčica
 
- 1 povrtna kocka za temeljac
 
- Sol
 
- Crni papar
 
Priprema
Na ulju, na laganoj vatri, zdinstajte luk i celer u velikom loncu, taman dok luk ne bude mekan i ne počne se karamelizirati. Dodajte češnjak i nastavite dinstati još par minuta.
Dodajte grah, rajčice i pasiranu rajčicu te sve dobro promiješajte.
Začinite sa solju i paprom te još nadrobite kocku za temeljac.
Ostavite neka se krčka još deset minuta, a zatim odmah poslužite.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
    
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
 - 
                JuheToskanska juha od povrća35 min12345
 - 
                JuheJuha od povrća sa celerom45 min12345
 - 
                JuheTalijanska juha od povrća1:10h12345
 - 
                JuheKremasta juha od brokule i celera20 min12345
 - 
                JuheJuha od povrća i krumpira30 min12345
 
Popularni recepti
- 
                Napitci
 - 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
 - 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
 - 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
 - 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
 - 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345