Juha od jabuke i luka

Juha od jabuke i luka

Juha od jabuke i luka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 15.02.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jabuke i luk su odličan izvor kvercetina.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 2 nasjeckane glavice lka
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 1 listić lovora
  • 2 oguljene i nasjeckane jabuke
  • 6 šalica pilećeg temeljca
  • 1/2 šalice jabučnog octa
  • 1 oguljeni i nasjeckani krumpir
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice papra

Priprema

U velikom loncu rastopite maslac. Dodajte luk i češnjak i dinstajte na laganoj vatri dok luk ne omekša. Dodajte jabuke i kuhajte, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Dodajte temeljac, jabučni ocat i krumpir i kuhajte 20 do 25 minuta. Uklonite s vatre i pustite da stoji 15 minuta.

Štapnim mikserom ili pomoću blendera smjesu izmiješajte dok ne postane kompaktna. Vratite u lonac, dodajte vrhnje i kuhajte oko 15 minuta. Dodajte sol i papar i dobro promiješajte.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti