Juha od kestena

Juha od kestena

Juha od kestena
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 26.10.2015.
  • Broj pregleda: 2.646
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ova gusta i kremasta juha, sjajno obilježava početak jeseni!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 350g kestena
  • 300g gljiva
  • 1/2 luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 2-3 šalice vode
  • maslinovo ulje
  • sol

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Napravite rez na svakom kestenu.
  2. Stavite kestenje u lim za pečenje, posolite i pecite u pećnici oko 30 minuta. Izvadite ih iz pećnice i ogulite.
  3. Zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk i češnjak. Dodajte narezane gljive, pečene kestene i sol. Kuhajte dok gljive ne omekšaju.
  4. Dodajte dvije šalice vode (ili tri) i ostavite da prokuha.
  5. Pustite da kuha 15 minuta. Uklonite s vatre i dobro izmiješajte štapnim mikserom.

Otkrijte 5 razloga zbog kojih je dobro jesti pečene kestene!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti