Juha od slanutka i artičoke
Bogata i ukusna juha za pravo društvo!
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 1.2 l povrtnog temeljca
- 2 crvena luka, narezana
- 2 režnja češnjaka, tanko narezana
- 1 velika žlica maslinovog ulja
- 1 čajna žličica kurkume
- 1 čajna žličica paprike
- 4 krumpira, narezana na kockice
- 5 svježih listova kadulje, smrvljenih
- 200 g skuhanog slatkog krumpira, napravite pire
- 900 g konzerviranog skuhanog slanutka, opranog i ocijeđenog
- 400 g konzerviranih jezgra artičoke, narezanih na četvrtine
- Sol
- Crni papar
Priprema
U velikom loncu dovedite temeljac do vrenja.
U međuvremenu, u velikoj tavi, dinstajte luk i češnjak na ulju kroz 8 minuta, taman dok sve ne omekša. Umiješajte kurkumu i papriku te nastavite pirjati na minutu.
Dodajte krumpir, kadulju i temeljac koji se još uvijek krčka. Kuhajte na 12 minuta, sve dok krumpir ne omekša.
Umiješajte i slatki krumpir, dodajte slanutak i jezgru artičoka. Začinite sa solju i paprom.
Nježno promiješajte, a zatim juhu ponovno dovedite do stadija krčkanja.
Dobro zagrijte i poslužite odmah.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od potočarke i aričoka20 min12345
-
JuheJuha od slanutka i limuna30 min12345
-
JuheJuha od slanutka20 min12345
-
JuheKremasta juha od artičoka45 min12345
-
JuheJuha od artičoke1:20h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti