Kremasta juha od artičoka

Kremasta juha od artičoka

Kremasta juha od artičoka
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 17.12.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna i topla juha od artičoka.
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 30g maslaca
  • 1 nasjeckani luk
  • 1 nasjeckani češanj češnjaka
  • 900g artičoka, oguljenih i narezanih
  • 900ml povrtne juhe
  • 60ml vrhnja
  • 30g nasjeckanog vlasca
  • sol
  • papar

Priprema

Zagrijte ulje i maslac u velikoj tavi, dodajte luk i češnjak i lagano pirjajte. Nakon otprilike pet minuta, dodajte artičoke i juhu i dobro promiješajte.

Kada prokuha, smanjite toplinu i lagano pirjajte oko 20 minuta ili dok artičoke ne omekšaju. Blenderom usitnite sadržaj.

Dodajte vrhnje, začinite po želji i poslužite posuto s vlascem.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti