Kiselo - ljuta juha

Kiselo - ljuta juha

Kiselo - ljuta juha
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.556
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Okus istoka za 4-6 osoba.
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 8 suhih shiitake gljiva
  • 25 g kukuruznog brašna
  • 3 velike žlice suhog šerija
  • 100 g svinjskog buta
  • 1,2 l pilećeg temeljca
  • 50 g bambusovih izdanaka, narezanih
  • 1 velika žlica blagog umaka od soje
  • 2 velike žlice octa od crnog vina
  • 1 jaje, lagano razmućeno
  • 225 g tofua, narezanog
  • sol
  • papar

Priprema

U zdjelici srednje veličine nakvasite gljive u toploj vodi kroz 20 minuta, zatim ih procijedite, istisnite višak tekućine i narežite ih na trakice od 1 centimetra.

U maloj zdjelici promiješajte kukuruzno brašno i šeri, a mješavinu zatim stavite na stranu.

Stavite svinjski but u veliki lonac, neka bude potpuno pokriven vodom. Kuhajte dok ne omekša, a zatim ga ohladite i razrežite na komade.

Dovedite temeljac do vrenja. Umiješajte svinjetinu, gljive i izdanke bambusa.

Kuhajte tako 10 minuta, a zatim umiješajte umak od soje i ocat od crnog vina. Zasolite i zapaprite, a zatim umiješajte mješavinu kukuruznog brašna koju ste stavili na stranu.

Nastavite miješati sve dok se juha ne zgusne.

Uklonite juhu s peći, umutite jedno jaje u nju. Zatim dodajte i tofu tako da miješate dok se juha ponovno grije.

Juhu poslužite vruću.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti