Kiselo - ljuta juha
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 8 suhih shiitake gljiva
- 25 g kukuruznog brašna
- 3 velike žlice suhog šerija
- 100 g svinjskog buta
- 1,2 l pilećeg temeljca
- 50 g bambusovih izdanaka, narezanih
- 1 velika žlica blagog umaka od soje
- 2 velike žlice octa od crnog vina
- 1 jaje, lagano razmućeno
- 225 g tofua, narezanog
- sol
- papar
Priprema
U zdjelici srednje veličine nakvasite gljive u toploj vodi kroz 20 minuta, zatim ih procijedite, istisnite višak tekućine i narežite ih na trakice od 1 centimetra.
U maloj zdjelici promiješajte kukuruzno brašno i šeri, a mješavinu zatim stavite na stranu.
Stavite svinjski but u veliki lonac, neka bude potpuno pokriven vodom. Kuhajte dok ne omekša, a zatim ga ohladite i razrežite na komade.
Dovedite temeljac do vrenja. Umiješajte svinjetinu, gljive i izdanke bambusa.
Kuhajte tako 10 minuta, a zatim umiješajte umak od soje i ocat od crnog vina. Zasolite i zapaprite, a zatim umiješajte mješavinu kukuruznog brašna koju ste stavili na stranu.
Nastavite miješati sve dok se juha ne zgusne.
Uklonite juhu s peći, umutite jedno jaje u nju. Zatim dodajte i tofu tako da miješate dok se juha ponovno grije.
Juhu poslužite vruću.
Vezani recepti
-
-
JuheKremasta juha od vrganja1 h12345
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
-
JuheKrem juha od gljiva (Keto dijeta)35 min12345
-
JuheJuha od kestena1 h12345
-
JuheKrem juha od gljiva30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti