Krem juha od patlidžana

Krem juha od patlidžana

Krem juha od patlidžana
  • Objavljeno: Četvrtak, 20.09.2018.
  • Broj pregleda: 528
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Gusta krem juha od patlidžana s komadićima pinjola izvrsno je predjelo ili vegetarijanski obrok, a najbolja stvar je da recept možete prilagoditi vlastitim željama i vremenu.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

  1. Prije pripreme juhe napravite pesto. U blender stavite špinat, 1 češanj češnjaka, 2 žlice maslinovog ulja, pinjole, parmezan i sol pa miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
  2. Patlidžane narežite na pola pa unutrašnjost lagano narežite na kockice, ne preduboko, da meso ne ispadne iz kore. Prelijte maslinovim uljem i pecite na srednjoj vatri dok ne porumene. Kad se kockice počnu odvajati, maknite s vatre. Ostavite da se kratko ohlade pa žlicom izvadite sredinu patlidžana, a koru bacite.
  3. Na vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak i luk i pirjajte 7-8 minuta. Odmah dodajte i gljive (ako ih koristite). Kad porumene dodajte vodu, povrće za juhu (ako ste stavili gljive, onda ne stavljate povrće) i meso od patlidžana pa kuhajte 10-ak minuta.
  4. Dodajte bosiljak, origano, sol i papar, kuhajte 2 minute pa maknite s vatre. Procijedite juhu, povrće (ili gljive) stavite u blender i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Vratite smjesu u lonac s juhom i pirjajte 5-6 minuta.
  5. Dodajte vrhnje za kuhanje ili kiselo vrhnje, pesto i pinjole na vrh. Možete poslužiti s komadićima prepečenog kruha ili kukuruza. Poslužite toplo i ukrasite po želji.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Očistite organizam i osnažite tijelo ovim ukusnim juhama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti