Kremasta veganska juha od crnog graha i bundeve
Jednostavna, kremasta juha idealna je za laganu večeru u ovim hladnijim danima.
Izvor slike: Depositphoto
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3 nasjeckane paprike
- 2 šalice nasjeckanog kelja
- 2 žlice sezamovog ili orahovog ulja
- 450 ml pirea od bundeve
- 425 g kuhanog i ocijeđenog crnog graha
- 400 ml punomasnog kokosovog mlijeka
- 2 šalice povrtnog temeljca
- 2 žlice naribanog đumbira
- 1 žličicu kardamoma
- 1/2 žlice ljutog umaka
- 2 žlice smeđeg šećera
- pržene sjemenke bundeve, po želji
Priprema
Na ulju kratko prepržite papriku i kelj.
Dodajte preostale sastojke (osim bundevinih sjemenki) i kuhajte na laganoj vatri 30 minuta.
Juhu izmiješaje štapnim mikserom ili blenderom i poslužite s prženim sjemenkama bundeve.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od bundeve i naranče45 min12345
-
Juhe
-
JuheNarančasta juha izvrsnog okusa30 min12345
-
JuheLjetna povrtna juha35 min12345
-
JuheJuha od bundeve i jabuke20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti