Juha od bundeve i jabuke
Kremasta i ukusna jesenska juha.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 šalica nasjeckane bundeve
- 5 šalica povrtnog temeljca
- 1 nasjeckana jabuka
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 nasjeckana češnja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 list lovora
Priprema
Zagrijte ulje u loncu. Dinstajte luk, češnjak i lovor 2 do 3 minute. Dodajte bundevu, jabuku i 4 šalice temeljca. Posolite i popaprite po želji. Dobro promiješajte i pustite da proključa. Kuhajte oko 15 minuta.
Uklonite s vatre, izvadite lovor i pustite da se hladi oko 10 minuta. Štapnim mikserom ili pomoću blendera miksajte smjesu dok ne postane kompaktna. Po želji dodajte još temeljca. Dobro promiješajte i poslužite.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
JuheJuha od bundeve i naranče45 min12345
-
Juhe
-
JuheNarančasta juha izvrsnog okusa30 min12345
-
JuheKremasta veganska juha od crnog graha i bundeve45 min12345
-
JuheLjetna povrtna juha35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti