Kruh sa češnjakom i majčinom dušicom

Kruh sa češnjakom i majčinom dušicom

Kruh sa češnjakom i majčinom dušicom
  • Objavljeno: Utorak, 15.03.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ovaj kruh ide uz svako jelo!
Vrijeme pripreme: 1:15h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 215 kcal / 899,56 kJ

Sastojci

  • 500g brašna
  • 7g suhog kvasca
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 2 nasjeckana češanj češnjaka
  • 25g omekšanog maslac
  • 100g naribanog cheddara
  • 1 žlica majčine dušice

Priprema

Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Med i ulje stavite u 300ml vruće vode. Prelijte preko brašna i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

Mijesite tijesto 5 minuta na pobrašnjenoj površini dok ne prestane biti ljepljivo. Ako je potrebno, dodajte još brašna.

Pomiješajte češnjak s maslacem i stavite na tijesto. Pospite sir i majčinu dušicu. Stavite kruh u nauljen lim za pečenje i ostavite da se diže 40 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200°C. Pecite kruh 30 minuta. Ostavite da se ohladi 10 minuta i poslužite.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti