Topla peciva s grožđicama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 300ml mlijeka
- 50g maslaca
- 500g višenamjenskog brašna
- 1 žličica soli
- 75g šećera
- 1 žlica suncokretovog ulja
- 7g kvasca
- 1 jaje
- 75g grožđica
- korica 1 naranče
- 1 sitno nasjeckana jabuka
- 1 žličica cimeta
Priprema
Zagrijte mlijeko i dodajte maslac. Ostavite da se ohladi do sobne temperature. Stavite brašno, sol, šećer i kvasac u zdjelu. Ulijte mlijeko i dodajte jaje i ulje. Dobro izmiješajte dok ne dobijete ljepljivo tijesto.
Mijesite tijesto na pobrašnjenoj površini dok ne postane glatko i elastično. Stavite tijesto u lagano nauljenu zdjelu. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže na toplom oko 1 sat.
U tijesto dodajte grožđice, narančinu koricu, jabuke i cimet. Dobro izmiješajte tijesto. Ostavite da se opet diže 1 sat.
Tijesto podijelite na 15 peciva. Poslažite peciva na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pokrijte plastičnom folijom ili čistom kuhinjskom krpom i ostavite da se diže još 1 sat.
Zagrijte pećnicu na 220°C. Pecite peciva 20 minuta dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Lagano zagrijte džem od marelica i premažite još topla peciva.
Vezani recepti
-
-
Kruh i pecivaMekani kruščići od jaja i sira30 min12345
-
Kruh i pecivaSlatka peciva s jabukama45 min12345
-
Kruh i pecivaKruščić Svete Lucije sa šafranom55 min12345
-
Kruh i pecivaTople pogačice30 min12345
-
Kruh i pecivaPeciva sa sezamom45 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti