Zdrava peciva sa sjemenkama i orahovim brašnom

Zdrava peciva sa sjemenkama i orahovim brašnom

Zdrava peciva sa sjemenkama i orahovim brašnom
  • Objavljeno: Utorak, 20.11.2018.
  • Broj pregleda: 675
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna peciva od jednostavnih i cjelovitih sastojaka. Bez glutena, prezervativa, aditiva i bojila, ali s puno vlakana, zdravih masnoća, vitamina i minerala! Savršena zamjena za običan kruh, ali usudili bismo se reći – i bolja. Renata vam piše recept!
Izvor slike: Renata Mavrić – Life in balance by Renata
Vrijeme pripreme: 1:45h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 110 g mljevenih lanenih sjemenki
  • 80 g suncokretovih sjemenki
  • 50 g bučinih sjemenki
  • 50 g sezama
  • 30 g zobenog brašna (mljevene zobene pahuljice, po potrebi bez glutena)
  • 100 g Letifico brašna od oraha (ako koristite brašno drugog proizvođača, možda ćete trebati prilagoditi recept)
  • 25 g psyllium praha
  • 10 g praška za pecivo
  • ½ žličice soli
  • ½ L vode

Priprema

  1. Usitnite suncokretove i bučine sjemenke te sezam u mlincu za kavu ili kvalitetnom blenderu.
  2. Pomiješajte sve sastojke u zdjelu srednje veličine te prelijte vodom. Ostavite 30 minuta.
  3. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  4. Nakon 30 minuta, mokrim rukama oblikujte 12 malih peciva.
  5. Peciva slažite na veliki lim obložen papirom za pečenje. Po potrebi malo spljoštite.
  6. Za dekoraciju, smočenim rezačem za jabuke utisnite cvjetni oblik u pecivo.
  7. Pecite 45 minuta ili dok ne dobiju zlatno-žutu, hrskavu koricu.

Prije jela pustite da se ohlade. Spremite u hladnjak do 6 dana u hermetički zatvorenoj posudi.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti