Rižoto sa špinatom i graškom
Rižoto koji ćete pripremiti u pećnici.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 309 kcal / 1.292,86 kJ
Sastojci
- 2 žlice maslaca
- 1 nasjeckani luk kozjak
- sol
- papar
- ½ šalice bijelog vina
- 3 šalice pileće juhe
- 1 šalica arborio riže
- 1 šalica graška
- 110 g nasjeckanog špinata
- 1/4 šalice naribanog parmezana
Nutritivne vrijednosti
- 309 kalorija
- 8 g masti
- 5 g zasićenih masti
- 20 mg kolesterola
- 774 mg natrija
- 10 g proteina
- 48 g ugljikohidrata
- 4 g šećera
- 5 g vlakana
Priprema
Zagrijte pećnicu na 220°C.
Zagrijte maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte luk kozjak, ½ žličice soli i ¼ žličice papra. Kuhajte, miješajući često, oko 5 minuta. Dodajte vino i miješajte oko 3 minute dok vino gotovo ne ispari. Dodajte juhu i rižu, i pustite da prokuha.
Pokrijte posudu i stavite u pećnicu. Kuhajte u pećnici oko 20 do 25 minuta.
Dodajte kuhani grašak, špinat, parmezan, pola žličice soli i ¼ žličice papra, i promiješajte.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Niskokalorična jelaZelena juha za detoksikaciju30 min12345
-
Niskokalorična jelaJuha od poriluka i graška30 min12345
-
Niskokalorična jelaRižoto sa slanutkom50 min12345
-
Niskokalorična jelaJuha od mrkve i crvene leće40 min12345
-
Niskokalorična jelaPiletina s povrćem25 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti