Rižoto sa špinatom i graškom

Rižoto sa špinatom i graškom

Rižoto sa špinatom i graškom
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 16.11.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Rižoto koji ćete pripremiti u pećnici.
Vrijeme pripreme: 35 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 309 kcal / 1.292,86 kJ

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 1 nasjeckani luk kozjak
  • sol
  • papar
  • ½ šalice bijelog vina
  • 3 šalice pileće juhe
  • 1 šalica arborio riže
  • 1 šalica graška
  • 110 g nasjeckanog špinata
  • 1/4 šalice naribanog parmezana

Nutritivne vrijednosti

  • 309 kalorija
  • 8 g masti
  • 5 g zasićenih masti
  • 20 mg kolesterola
  • 774 mg natrija
  • 10 g proteina
  • 48 g ugljikohidrata
  • 4 g šećera
  • 5 g vlakana

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220°C.

Zagrijte maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte luk kozjak, ½ žličice soli i ¼ žličice papra. Kuhajte, miješajući često, oko 5 minuta. Dodajte vino i miješajte oko 3 minute dok vino gotovo ne ispari. Dodajte juhu i rižu, i pustite da prokuha.

Pokrijte posudu i stavite u pećnicu. Kuhajte u pećnici oko 20 do 25 minuta.

Dodajte kuhani grašak, špinat, parmezan, pola žličice soli i ¼ žličice papra, i promiješajte.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti