Panzanella

Panzanella

Panzanella
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Neobična, a ukusna kombinacija povrća.
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 349 kcal / 1.460,22 kJ

Sastojci

Preljev
  • 1 žlica nasjeckanog češnjaka
  • 1 žlica senfa
  • 2 žlice kapara
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 2 žlice balsamico octa
  • 6 velikih listova bosiljka
  • 1 šalica maslinovog ulja
  • 1 / 4 žličice papra
  • Salata
  • 2 šalice nasjeckane rajčice
  • 2 šalice preprženih kockica kruha
  • 1 / 2 šalice narezanog crvenog luka
  • 12 velikih nasjeckanih listova bosiljka
  • 1 / 2 šalice izmrvljenog feta sir
  • 2 žlice kapara
  • 8 - 12 žlica preljeva
  • 1 glavica tanko narezane salate

    Nutritivne vrijednosti

    Nutritivne vrijednosti po osobi (s 2 žlice preljev):

    Kalorije 349
    Masti 31g (zasićene masti 6g)
    Kolesterol 11mg
    Natrij 354mg
    Ugljikohidrati 15g
    Dijetalna vlakna 3g
    Proteini 5g


    Priprema

    Pomiješajte sastojke za preljev u blenderu.

    U zdjeli pomiješajte rajčice, prepržene kockice kruha, crveni luk, bosiljak, feta sir i kapare. Dodajte 4 žlice preljeva.

    Rasporedite salatu na velikom pladnju. Na listove stavite panzanellu i poslužite.

  • Preuzmite CentarZdravlja vodič

    Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

    Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
    Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

    Vezani recepti

    Popularni recepti

    Preporučeni recepti