Salata s lećom, kus-kusom i mentom
 
    Leću možete zamijeniti nekom drugom mahunarkom.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Sastojci
- 6čajnih žličica jabučnog octa
- 4 čajne žličice senfa
- ¼šalice maslinovog ulja
- ¾ čajne žličice soli
- ¼ čajnežličice mljevenog papra
- 1 1/3 šalica skuhane, iscijeđene iohlađene leće
- 1 šalica skuhanog, iscijeđenog i ohlađenogkus-kusa
- ¾ šalice nasjeckane mente
- 4 nasjeckana mladaluka-samo bijeli dio
- 3 nasjeckane rajčice
Priprema
- Izmiješajte jabučni ocat, maslinovo ulje, senf, sol, papar u malenoj posudi kako bi dobili preljev.
- Stavite leću, kus-kus, mladi luk, mentu, rajčicu u veliku posudu.
- Dodajte preljev, izmiješajte i poslužite.
                    Izvor: 
                    	gastro.hr
                    
        
        
    
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                SalateSalata od kelja i batata45 min12345
- 
                Salate
- 
                SalateSalata od tune i graha15 min12345
- 
                SalateSalata od bulgura i celera30 min12345
- 
                SalateKremasta salata od brokule15 min12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    