Bruschette s gljivama i za’atar začinom

Bruschette s gljivama i za’atar začinom

Bruschette s gljivama i za’atar začinom
  • Objavljeno: Utorak, 25.12.2018.
  • Broj pregleda: 186
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ako se već niste, krajnje je vrijeme da se upoznate sa za’atar mješavinom začina koja potječe iz Srednjeg Istoka. Često se koristi u turskoj, armenijskoj i sirijskoj kuhinji, a spremljen je od sezama, simaka, majčine dušice i origana. Po mom mišljenju savršeno se slaže s gljivama, stoga sam odlučila pripremiti bruschette s pirjanim šampinjonima, slanutkom i crvenom paprikom. Veoma zanimljiva kombinacija koju Letifico ulje oraha može samo dodatno upotpuniti. Također sam na vrh posipala malo brašna od konoplje koje daje zanimljivu teksturu, ali i vitamine B i E, minerale i vlakna.
Izvor slike: Renata Mavrić - Life in balance by Renata
Vrijeme pripreme: 20 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 500g šampinjona (ili gljiva po izboru, bukovače su odlične!)
  • 1 crvena paprika
  • 2 režnja češnjaka
  • 330 grama ocijeđenog i ispranog slanutka
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žlica Letifico ulja oraha
  • 1 žličica za’atar mješavine
  • 1 francuz

Priprema

  1. Na laganoj vatri dodajte 1 žlicu maslinovog ulja.
  2. Nasjeckajte crvenu papriku i dodajte u tavu.
  3. Zatim prerežite šampinjone na četvrtine i također ubacite u tavu.
  4. Sitno nasjeckajte češnjak i dodajte u šampinjone.
  5. Pirjajte na srednje jakoj vatri oko 10 minuta te pred kraj dodajte slanutak.
  6. Začinite sa za’atar začinskom mješavinom, soli i paprom.
  7. Francuz narežite na kriške i njih prepecite na gril tavi s 1 žlicom orahova ulja.
  8. Preko kruha poslužite umak od gljiva.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti