Domaći organski maslac

Smatra se da kvalitetan maslac može štititi i od raka.
Vrijeme pripreme: 20 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 šalice organskog vrhnja za šlag, nezaslađenog
- morska sol po želji
Priprema
Ulijte vrhnje u blender i miksajte 10 minuta. Prvo će nastati gusti šlag. Nastavite miksati dok masa ne postane zrnasta, te na kraju procijedite maslac od tekućeg dijela (mlaćenice).
Maslac odvojite sa strane u čistu posudu. Ispirite maslac hladnom vodom, lagano ga okrećući dok voda koja odlazi ne postane bistra.
Kada maslac postane čist, iscijedite višak tekućine i spremite ga u staklenku ili posudu i pohranite u hladnjak ili zamrzivač.
Ovaj maslac može potrajati i nekoliko mjeseci.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od tikvica20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNamaz od batata i prosa25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZobene pahuljice s bananom i maslacem od kikirikija15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaBaba Ganoush namaz30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345