Frittata s artičokama

Frittata s artičokama

Frittata s artičokama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 9.439
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Pripremite ukusan doručak za 6 osoba!
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 119 kcal / 497,90 kJ

Sastojci

  • 5 velikih srca artičoka
  • 7 bjelanjaka
  • 2 čajne žličice ekstra-djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 žlica neslanog maslaca
  • sol
  • 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
  • 5 jaja
  • 2 žlice sitno nasjeckanog timijana

Nutritivne vrijednosti

  • Kalorije 119 (iz masti 68)
  • Masti 8g (3g zasićenih)
  • Kolesterol 182mg
  • Natrij 382mg
  • Ugljikohidrati 2g
  • Dijetalna vlakna 1g
  • Proteini 10g

Priprema

Izrežite artičoke na četvrtine. Zagrijte tavu i stavite maslinovo ulje. Dodajte artičoke i pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Povremeno miješajte i posolite artičoke. Uklonite s vatre.

Jaja stavite u srednje veliku zdjelu. Dodajte snijeg od bjelanjaka i posolite. Umutite ih dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Zagrijte tavu i dodajte žlicu maslaca. Stavite polovicu artičoka u posudu i pospite peršinom i timijanom. Smanjite toplinu i stavite polovicu smjese jaja preko artičoka. Brzo promiješajte tako da su artičoke ravnomjerno raspoređene. Pržite bez miješanja oko 4 minute, a zatim okrenite frittatu i pržite još minutu.

Ponovite kako bi pripremili i drugu frittatu. Poslužite vruće ili hladno uz kruh.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Dijabetes i prehrana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti