Frittata s artičokama
Pripremite ukusan doručak za 6 osoba!
Vrijeme pripreme: 40 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 119 kcal / 497,90 kJ
Sastojci
- 5 velikih srca artičoka
- 7 bjelanjaka
- 2 čajne žličice ekstra-djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica neslanog maslaca
- sol
- 2 žlice sitno nasjeckanog peršina
- 5 jaja
- 2 žlice sitno nasjeckanog timijana
Nutritivne vrijednosti
- Kalorije 119 (iz masti 68)
- Masti 8g (3g zasićenih)
- Kolesterol 182mg
- Natrij 382mg
- Ugljikohidrati 2g
- Dijetalna vlakna 1g
- Proteini 10g
Priprema
Izrežite artičoke na četvrtine. Zagrijte tavu i stavite maslinovo ulje. Dodajte artičoke i pirjajte na laganoj vatri oko 10 minuta. Povremeno miješajte i posolite artičoke. Uklonite s vatre.
Jaja stavite u srednje veliku zdjelu. Dodajte snijeg od bjelanjaka i posolite. Umutite ih dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Zagrijte tavu i dodajte žlicu maslaca. Stavite polovicu artičoka u posudu i pospite peršinom i timijanom. Smanjite toplinu i stavite polovicu smjese jaja preko artičoka. Brzo promiješajte tako da su artičoke ravnomjerno raspoređene. Pržite bez miješanja oko 4 minute, a zatim okrenite frittatu i pržite još minutu.
Ponovite kako bi pripremili i drugu frittatu. Poslužite vruće ili hladno uz kruh.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaOmlet s mladim špinatom15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPikantni meksički omlet10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaGrčki omlet15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečena jaja na talijanski način30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPoširana jaja s avokadom i rajčicom20 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti