Gljive s parmezanom

Ukusan prilog za sve ljubitelje gljiva.
Vrijeme pripreme:
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 1 limun
- 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
- 2 do 4 žlice maslinovog ulja
- 450 g gljiva
- 4 žlice naribanog parmezana
- sol
- papara
Priprema
Zagrijte pećnicu na 200°C.
Dobro izmiješajte koricu limuna, timijan i maslinovo ulje. Očistite i narežite gljive i stavite ih u jednom sloju na lim za pečenje. Poškropite s pola mješavine maslinovog ulja i začinite solju i paprom.
Pecite 10 minuta. Pospite parmezan preko gljiva i vratite u pećnicu na još 5 minuta. Pospite preostalom mješavinom s maslinovim uljem i sokom od limuna.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjene gljive s gorgonzolom i orasima20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanski burger od 3 sastojka10 min12345
-
Vegetarijanska prehranaVegetarijanske tortilje s humusom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPečena bundeva s gljivama i škampima1 h12345
Popularni recepti
-
Jela od mesaSloženac od njoka, sira i špinata50 min12345
-
DesertiKolač od sira i maslaca od kikirikija45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPunjeni zapečeni krumpiri1:10h12345
-
Jela od mesaKelj varivo s piletinom i ružmarinom1 h12345
-
DesertiKolač od limuna i ricotta sira1:15h12345
-
NapitciSmoothie od borovnica i banane5 min12345