Ječam s parmezanom

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 šalica povrtne juhe
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 srednja glavica luka, sitno sjeckana
- 1,5 šalica ječma
- 1/2 šalice suhog bijelog vina
- 3 žlice omekšanog maslaca
- 3 žlice parmezana
- sol
- papar
Priprema
Povrtnu juhu kuhajte dok ne prokuha.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje preko srednje topline. Dodajte luk i kuhajte uz miješanje, dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte ječam i miješajte dok nije ravnomjerno prekriven maslinovim uljem. Kuhajte oko 5 minuta.
Dodajte vino i kuhajte miješajući dok se gotovo sva tekućina ne apsorbira. Dodajte 1 šalicu povrtne juhe, i dalje miješajući, dok se gotovo sve ne apsorbira.
Nastavite kuhati ječam na ovaj način, dodajući šalicu povrtne juhe kada se ona apsorbira i često miješajte dok ječam ne omekša, oko 50 minuta. Kada je gotov, rižoto mora biti kremast.
Skinite jelo s vatre i lagano umiješajte maslac i sir. Začinite solju i paprom, po želji. Poslužite odmah s malo parmezana na vrhu.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBezglutenski njoki od batata1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaKroketi od batata40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni batat s umakom od grčkog jogurta45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaBruschette s rajčicom i ricottom25 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDinstani poriluk sa krumpirom30 min12345
-
Prilozi
-
Kruh i pecivaČokoladni kruh s bananom i jagodama1:20h12345
-
Vegetarijanska prehranaTijesto za pizzu od batata (bez glutena)45 min12345
-
Jela od mesaVarivo od graška s junetinom i krumpirom1:30h12345