Ječam s parmezanom

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 6 šalica povrtne juhe
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 srednja glavica luka, sitno sjeckana
- 1,5 šalica ječma
- 1/2 šalice suhog bijelog vina
- 3 žlice omekšanog maslaca
- 3 žlice parmezana
- sol
- papar
Priprema
Povrtnu juhu kuhajte dok ne prokuha.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje preko srednje topline. Dodajte luk i kuhajte uz miješanje, dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte ječam i miješajte dok nije ravnomjerno prekriven maslinovim uljem. Kuhajte oko 5 minuta.
Dodajte vino i kuhajte miješajući dok se gotovo sva tekućina ne apsorbira. Dodajte 1 šalicu povrtne juhe, i dalje miješajući, dok se gotovo sve ne apsorbira.
Nastavite kuhati ječam na ovaj način, dodajući šalicu povrtne juhe kada se ona apsorbira i često miješajte dok ječam ne omekša, oko 50 minuta. Kada je gotov, rižoto mora biti kremast.
Skinite jelo s vatre i lagano umiješajte maslac i sir. Začinite solju i paprom, po želji. Poslužite odmah s malo parmezana na vrhu.

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZobene pahuljice s bananom i maslacem od kikirikija15 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od cvjetače i brokule30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
Popularni recepti
-
JuheKremasta juha od šampinjona30 min12345
-
Jela od mesaJuneći gulaš s krumpirom1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaDomaće zobeno mlijeko30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZobene pahuljice s tikvicama20 min12345