Ječam s parmezanom

Ječam s parmezanom

Ječam s parmezanom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Kremasti rižoto od ječma.
Vrijeme pripreme: 1:10h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 6 šalica povrtne juhe
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 srednja glavica luka, sitno sjeckana
  • 1,5 šalica ječma
  • 1/2 šalice suhog bijelog vina
  • 3 žlice omekšanog maslaca
  • 3 žlice parmezana
  • sol
  • papar

Priprema

Povrtnu juhu kuhajte dok ne prokuha.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje preko srednje topline. Dodajte luk i kuhajte uz miješanje, dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte ječam i miješajte dok nije ravnomjerno prekriven maslinovim uljem. Kuhajte oko 5 minuta.

Dodajte vino i kuhajte miješajući dok se gotovo sva tekućina ne apsorbira. Dodajte 1 šalicu povrtne juhe, i dalje miješajući, dok se gotovo sve ne apsorbira.

Nastavite kuhati ječam na ovaj način, dodajući šalicu povrtne juhe kada se ona apsorbira i često miješajte dok ječam ne omekša, oko 50 minuta. Kada je gotov, rižoto mora biti kremast.

Skinite jelo s vatre i lagano umiješajte maslac i sir. Začinite solju i paprom, po želji. Poslužite odmah s malo parmezana na vrhu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti