Košarice punjene smokvama i sirom
Ovaj slatko-slani recept idealan je kao predjelo ili vegetarijanski obrok, a sir i voće čine vrhunski osvježavajući zalogaj!
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 150 g bijelog brašna
- 2 jaja
- 75 g maslaca
- 200 g ricotta sira
- 10-ak smokava
- prstohvat soli
- prstohvat papra
- med (za dekoraciju)
Priprema košarica punjenih smokvama i sirom
- U posudi izmiješajte brašno s umućenim jajima, dodajte sol, rastopljeni maslac i 2 žlice vode. Rukama formirajte tijesto i ostavite da stoji na hladnom mjestu 20-ak minuta. Za to vrijeme izmiješajte ricotta sir, sol i papar.
- Tijesto tanko izvaljajte i napravite krugove. Nauljite kalup za muffine i stavite tijesto. Rukama lagano pritisnite tijesto uz rub kalupa tako da unutrašnjost bude prazna, pazeći da tijesto ne pukne.
- Stavite u pećnicu na 15-20 minuta, dok košarice ne porumene. Izvadite kalup i ostavite da se hladi 10 minuta na sobnoj temperaturi.
- Smokve prepolovite na 4 dijela. Košarice izvadite iz kalupa, žlicom stavite smjesu od ricotta sira pa na vrh stavite ¼ smokve i lagano zalijte medom. Poslužite toplo ili hladno.
Saznajte zašto je smokva dobra za zdravlje!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaBruschetti s gorgonzolom i pečenim grožđem25 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
-
Vegetarijanska prehranaSlani muffini s feta sirom40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaSloženac od ostataka povrća35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaLagani složenac od tikvica35 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti