Kremasti rižoto s kukuruzom

Jednostavan, brz i neodoljivo kremast rižoto za koji vam je potrebno tek nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 20 g maslaca
- 1 crveni luk
- 800 ml povrtnog temeljca
- 200 g Arborio riže
- 100 ml bijelog vina
- 250 g kukuruza iz konzerve
- 60 g ribanog parmezana
- 2 žlice sjeckanog svježeg timijana
- sol
Priprema kremastog rižota s kukuruzom
1. U lonac stavite maslac i zagrijavajte na srednjoj vatri. Kada se maslac otopio dodajte nasjeckani luk i pržite oko 3 minute.
2. Zatim dodajte rižu i pržite ju oko 2 minute te ulijte vino i konstantno miješajte dok riža apsorbira tekućinu.
3. Ulijte 2 dl temeljca i kuhajte konstantno miješajući. Kada tekućina ispari ulijte još 2 dl temeljca uz miješanje. Ponavljajte postupak dok riža nije potpuno kuhana.
4. Pred kraj kuhanja umiješajte kukuruz, parmezan i timijan te začinite solju po želji.
5. Poslužite toplo.
Izvor:
eat-drink-love.com
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od kvinoje35 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s gljivama1 h12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto s tikvicama40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaRižoto od škampa, komorača i rikole50 min12345
-
Vegetarijanska prehrana
Popularni recepti
-
DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
-
DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
-
Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345